Specialist in Oostenrijkse wijnen en Duitse wijnen

OOSTENRIJKSE, DUITSE, HONGAARSE EN SLOVEENSE KWALITEITSWIJNEN

Hertenlaan 27- 3734 CD Den Dolder
Tel: (030) 22 94 658  
Mob: 06 - 54 91 22 94   info@imperialwijnkoperij.nl

Pona - 100% biologisch fruit & bronwater

Nieuw in het assortiment van Imperial wijnkoperij

PONA Logo NeuPona staat voor heerlijke biologische frisdranken. Het bestaat voor 60% uit puur fruitsap en 40% uit puur bronwater.  Sonst nix!
Geen concentraat, maar sap, zonder toegevoegde suikers of andere additieven. De naam Pona is afgeleid van Pomona, de Romeinse godin van het fruit.
Pona is verkrijgbaar in 5 smaken:
- Tarocco Orange – bloedsinaasappels
- Pink Grapefruit
- Golden Granny Apfel
- Apfel-Ingwer (met 2% bio gember)
- Apfel-Limette (met 2% bio limoen)

 

Pona is 100% organic en wordt gemaakt van het beste fruit en het zuiverste water.
De appels komen uit Süd-Tirol waar ze op 900 meter hoogte groeien en 300 dagen per jaar de zon schijnt.
De sinaasappels komen uit Sicilië, waar ze op vulkanische bodem aan de voet van de Etna met 330 dagen zon per jaar perfect rijp worden. 
Het kristalheldere bronwater komt uit de Miltstatt Alpen in Karinthië in Oostenrijk. 

De sinaasappels worden eind februari geoogst. De grapefruits van eind januari tot eind februari. Ze worden ter plekke vers geperst, waarna het sap wordt ingevroren. Zo wordt niet alleen de verse smaak maar ook de kleur behouden.  Iedere 2 maanden wordt een deel van de productie op fles gevuld. Bij het vullen in de fles wordt het sap met het bronwater gemengd en licht gepasteuriseerd (op 64 graden), zodat alle vitamines behouden blijven. Pas daarna wordt het CO2 toegevoegd.

De appels worden in de herfst geoogst (oktober-november). Er wordt een combinatie gebruikt van Granny Smith (voor de mooie zuren) en Golden Delicious (voor de rijpheid). De appels worden vers na de oogst geperst en het sap wordt meteen na persing gepasteuriseerd. Pas bij de vulling (ook iedere 2 maanden) wordt het bronwater en CO2 aan het appelsap toegevoegd.